TangoArte

Trio TangoArte speelt Argentijnse tango’s voor kijkers, luisteraars en fanatieke dansers.
De zang van Brechtje klinkt meeslepend, vertellend, melancholisch, wanhopig en hoopgevend.
De tango melodieën worden vertolkt ook met eigen Nederlandse teksten van Abu Saebu, die met Nederlandse lyriek calvinistisch ingetogen emoties wil laten samenvloeien met de onstuimige hartstocht van de tangomens uit Buenos Aires.
De gitaar of bas bespeeld door Abu Saebu geeft de puls en richting, de accordeonist Jos Ende speelt dan korte ritmische akkoorden, dan lyrische melodieën, Brechtje laat haar jazz-achtergrond spreken met verrassende improvisaties. Ook heeft zij haar improvisatietalent omgezet in een rakende compositie.

In 2020 treden we weer op op culturele evenementen en poëzieavonden in Heusden en Den Bosch. 17 en 18 april houden we 2 huiskamerconcerten in de huiskamer van Koningin van Brabant(Jan Sluytersstraat 17 in ‘s-Hertogenbosch) om te vieren en te laten horen dat we zelf een nummer hebben gecomponeerd. Geef je op door een mail te sturen naar tangoartenl@gmail.com
6 december 2019 hebben we al Belgisch publiek in Antwerpen mogen bekoren met een impressie van dit nummer.

Op onze Facebookpagina staan foto’s, nieuws en opnames: TangoArte

Abu Saebu draagt op optredens soms ook gedichten voor. Enkele gedichten staan op de site van de dichtersgroep wetpoets.

In september 2015 is onze debuut-cd getiteld ‘Zwervend op de zee’ uitgekomen. Opnames van onze cd kun je vinden op Youtube.
Voor 7 euro sturen we de cd naar je op, stuur een mail met je gegevens naar TangoArteNL@gmail.com

Abu speelt bij voorkeur tangogitaar en heeft in de tango-ensembles Norteños, Quarteto Atipico,  Casita Nueva en Orquesta tipica tango pasion gespeeld. Jos Ende is accordeonist en heeft in verschillende  wereldmuziek (o.a. Zuid-Amerikaans) ensembles gespeeld. Brechtje zingt al jaren jazz en wereldmuziek. Sinds eind 2010 zingt ze ook Tango. Speciale workshops en masterclasses bij  o.a. Guillermo Rozenthuler zorgen ervoor dat zij ook de Tango zich eigen heeft gemaakt.
Inmiddels hebben we al zo’n 1,5 uur aan tangomuziek, kijk bij Blogposts naar Repertoire.
Als je wilt weten waar en wanneer we optreden kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief,  stuur een e-mail naar TangoArteNL@gmail.com met als titel nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Komende optredens
5 september 2021
  • Struinen in de tuinen
    Aanvang: 12:00 pm tot 5:00 pm

    Omschrijving

    Tangoarte doet mee met Struinen in de tuinen. Kijk op de site van struinenindetuinen.nl waar en hoe laat we optreden. 

Contact
Zoek je een act voor een evenement of heb je een andere vraag, e-mail dan naar brechtje.verboven@gmail.com