TangoArte

Trio TangoArte speelt Argentijnse tango’s voor kijkers, luisteraars en fanatieke dansers.
De zang van Brechtje klinkt meeslepend, vertellend, melancholisch, wanhopig en hoopgevend.
De tango melodieën worden vertolkt ook met eigen Nederlandse teksten van Abu Saebu, die met Nederlandse lyriek calvinistisch ingetogen emoties wil laten samenvloeien met de onstuimige hartstocht van de tangomens uit Buenos Aires.
De gitaar of bas bespeeld door Abu Saebu geeft de puls en richting, de accordeonist Jos Ende speelt dan korte ritmische akkoorden, dan lyrische melodieën, Brechtje laat haar jazz-achtergrond spreken met verrassende improvisaties. Ook heeft zij haar improvisatietalent omgezet in een rakende compositie.

In 2021 hebben we weer een aantal optredens staan. We hebben reeds een dubbel tuinoptreden in onze eigen tuin georganiseerd. Beide optredens waren volgeboekt en de buren keken en luisterden zelfs mee vanuit hun eigen slaapkamer over de scheidingsmuur. In Frankrijk, in de Morvan, traden we spontaan op op feestjes waar zowel Nederlanders als Fransen aanwezig waren. Komend september treden we op tijdens struinen in de tuinen bij de kinderboerderij aan de Oosterplas (zie onze agenda). Andere optredens gaan zeker ook nog volgen.

In 2020 traden we op bij culturele evenementen en poëzieavonden in Heusden. Op 6 december 2019 hebben we in Antwerpen in een oud herenhuis in de wijk Berchem Vlaams publiek mogen entertainen, en dat was ook zeker en vast voor ons een genot om dat te mogen meemaken. Het plan is zeer zeker vaker ergens in Vlaanderen onze Nederlandse talige Tango’s te slijten aan luisterwillige oren van onze Zuiderburen.

Op onze Facebookpagina staan foto’s, nieuws en opnames: TangoArte

Abu Saebu draagt op optredens soms ook gedichten voor. Enkele gedichten staan op de site van de dichtersgroep wetpoets.

In september 2015 is onze debuut-cd getiteld ‘Zwervend op de zee’ uitgekomen. Opnames van onze cd kun je vinden op Youtube.
Voor 7 euro sturen we de cd naar je op, stuur een mail met je gegevens naar TangoArteNL@gmail.com

Abu speelt bij voorkeur tangogitaar en heeft in de tango-ensembles Norteños, Quarteto Atipico,  Casita Nueva en Orquesta tipica tango pasion gespeeld. Jos Ende is accordeonist en heeft in verschillende  wereldmuziek (o.a. Zuid-Amerikaans) ensembles gespeeld. Brechtje zingt al jaren jazz en wereldmuziek. Sinds eind 2010 zingt ze ook Tango. Speciale workshops en masterclasses bij  o.a. Guillermo Rozenthuler zorgen ervoor dat zij ook de Tango zich eigen heeft gemaakt.
Inmiddels hebben we al zo’n 1,5 uur aan tangomuziek, kijk bij Blogposts naar Repertoire.
Als je wilt weten waar en wanneer we optreden kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief,  stuur een e-mail naar TangoArteNL@gmail.com met als titel nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Komende optredens

Er zijn geen naderende evenementen.

Contact
Zoek je een act voor een evenement of heb je een andere vraag, e-mail dan naar brechtje.verboven@gmail.com