Pedacito de cielo

Een heerlijk walsje ( een plekje in de hemel ) dat ik al vaak hoorde tijdens workshops en tangosalons. Omdat Brechtje dit nummer nog niet zingt moeten we een toonsoort kiezen waarbij de melodie niet te laag uitkomt. Omdat ik nu steevast ga begeleiden met plectrum gaan we weer eerst in op de plectrum techniek, het laten vallen van de plectrum op de volgende snaar en het doorhalen naar de lagere snaren zonder extra energie toe te voegen, maar alleen de zwaartekracht zijn werk te laten doen. Verder is de demping en de lichtheid van de 2 en de 3 erg van belang. Ook door de stand van mijn hand en mijn vingers te veranderen werd het geluid ineens een stuk beter zonder bijgeluiden.

Variaties met arpeggio, slag, rond en open, dicht en hoekig, toevoegen van akkoorden, gebruik van omkeringen en afsluiten of juist beginnen met 2 uit 3 ritme veranderingen wordt dit ook weer een supersong om me met huid en haar op te storten.

Akkoorden worden genoteerd, versieringen en rifjes worden opgenomen, maar vooral moet het in mijn hersens en in mijn muzikale hart worden ingebrand. Nu alweer zin om te oefenen.

Geplaatst in Repetities
Komende optredens

Er zijn geen naderende evenementen.

Contact
Zoek je een act voor een evenement of heb je een andere vraag, e-mail dan naar brechtje.verboven@gmail.com