Over mij

Brechtje Verboven

Mensen in verbinding brengen met elkaar en met hun lichaam door middel van zingen.
Dat is mijn missie!

Op mijn 18de heb ik ontdekt dat ik heel goed mijn passie kan overbrengen met zang. Maar met hartstocht alleen kom je er niet, ik was vaak schor na het zingen en daarom ben ik zangles gaan nemen. Mijn liefde voor jazzmuziek heb ik van mijn ouders meegekregen. Ik volgde workshops jazzzang en ben bedreven geraakt in improvisatie. Tijdens de jazzworkshops kwamen ook andere stijlen langs, waaronder mijn favorieten gospel, soul en bluegrass.

 

 

Ik heb de laatste 14 jaar les gehad van verschillende conservatoriumdocenten en daar heb ik heel veel van geleerd. Ze adviseerden mij om les te gaan geven. Ik ben verschillende masterclasses gaan volgen en dat doe ik nog steeds omdat er heel veel te ontdekken valt op zang- en stemgebied. Ik heb 3 jaar in een percussiegroep gespeeld, waar ik veel leerde over ritme en energie in een groep en hoe je kunt samenwerken.

In het begin kopiëerde ik lessen van anderen waar ik baat bij had gehad en merkte dat ik daar niet zo’n succes mee had. Ik leerde om mijn gedrevenheid die ik tijdens optredens heb in te zetten tijdens de les en meer mijn kennis intuïtief te gebruiken. Ik zag dat mensen daar blij van werden!

Vooral klankgeorienteerd zingen(leren zingen door te luisteren wat er gebeurt in de ruimte en niet wat er gebeurt met jou) bracht mij zoveel dat ik daar veel mee werk en daar heb ik ook mijn eigen manier van lesgeven in gevonden. Als je les hebt bij mij merk je behalve dat je gemakkelijker gaat zingen ook dat je houding verbetert, je beter kan ademen en dat je hoofd leger word. En nog belangrijker: dat je minder schroom/aarzeling krijgt om te zingen!