TangoArte

TangoArte Abu Brechtje

Trio TangoArte speelt Argentijnse tango’s voor kijkers, luisteraars en fanatieke dansers.

De zang van Brechtje klinkt meeslepend, vertellend, melancholisch, wanhopig en hoopgevend.
De tango melodieën worden vertolkt ook met eigen Nederlandse teksten van Abu Saebu, die met Nederlandse lyriek calvinistisch ingetogen emoties wil laten samenvloeien met de onstuimige hartstocht van de tangomens uit Buenos Aires.
De gitaar bespeeld door Abu Saebu geeft de puls en richting, de accordeonist Jos Ende speelt dan korte ritmische akkoorden, dan lyrische melodieën, Brechtje laat haar jazz-achtergrond spreken met verrassende improvisaties.

Wil je je aanmelden voor en/of meer info hebben over het optreden in de huiskamer van Sylvia in Antwerpen Berchem op 6 december 2019 stuur dan een mail naar: sylvia.vandewouwer@gmail.com of bel/ sms/ what’sapp 0032 497814123

In 2019 treden we verder op op culturele evenementen en poëzieavonden in Heusden en Den Bosch. Abu Saebu draagt op deze avonden soms ook gedichten voor. Enkele gedichten staan op de site van de dichtersgroep wetpoets.

Op onze Facebookpagina staan foto’s, nieuws en opnames: TangoArte

In september 2015 is onze debut-cd getiteld ‘Zwervend op de zee’ uitgekomen. Opnames van onze cd kun je vinden op Youtube.
Voor 7 euro sturen we de cd naar je op, stuur een mail met je gegevens naar TangoArteNL@gmail.com

Abu speelt bij voorkeur tangogitaar en heeft in de tango-ensembles Norteños, Quarteto Atipico,  Casita Nueva en Orquesta tipica tango pasion gespeeld. Jos Ende is accordeonist en heeft in verschillende  wereldmuziek (o.a. Zuid-Amerikaans) ensembles gespeeld. Brechtje zingt al jaren jazz en wereldmuziek. Sinds eind 2010 zingt ze ook Tango. Speciale workshops en masterclasses bij  o.a. Guillermo Rozenthuler zorgen ervoor dat zij ook de Tango zich eigen heeft gemaakt.
Inmiddels hebben we al zo’n 1,5 uur aan tangomuziek, kijk bij Blogposts naar Repertoire.
Als je wilt weten waar en wanneer we optreden kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief,  stuur een e-mail naar TangoArteNL@gmail.com met als titel nieuwsbrief.

 

Tangoarte lamarziendan 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Komende optredens
december 6, 2019
  • Huiskameroptreden Tangoarte in Antwerpen
    Aanvang: 7:00 pm
    Einde: december 6, 2019 - 9:00 pm


Contact
Zoek je een act voor een evenement of heb je een andere vraag, e-mail dan naar brechtje.verboven@gmail.com