TangoArte

TangoArte

Trio TangoArte speelt Argentijnse tango’s voor kijkers, luisteraars en fanatieke dansers.
De zang van Brechtje klinkt meeslepend, vertellend, melancholisch, wanhopig en hoopgevend.
De tango melodieën worden vertolkt soms met eigen Nederlandse teksten van Abu Saebu, die met Nederlandse lyriek calvinistisch ingetogen emoties wil laten samenvloeien met de onstuimige hartstocht van de tangomens uit Buenos Aires.
De gitaar bespeeld door Abu Saebu geeft de puls en richting, de violiste Marie-Jeanne Breukel speelt lange klassieke lijnen, maar reageert ook vaak ritmisch kort met pizzicato en soms ook knarsend, Brechtje laat haar jazz-achtergrond spreken met verrassende improvisaties.

In 2017 treden we op op culturele evenementen en poezieavonden in Heusden en Den Bosch. Abu Saebu draagt op deze avonden ook enkele gedichten voor. Enkele gedichten staan op de site van de dichtersgroep wetpoets.

In september 2015 is onze debut-cd getiteld ‘Zwervend op de zee’ uitgekomen. Opnames van onze cd kun je vinden op Youtube.
Voor 7 euro sturen we de cd naar je op, stuur een mail met je gegevens naar TangoArteNL@gmail.com

Abu speelt bij voorkeur tangogitaar en heeft in de tango-ensembles Norteños, Quarteto Atipico,  Casita Nueva en Orquesta tipica tango pasion gespeeld. Marie-Jeanne Breukel is violiste en heeft in verschillende klassieke en wereldmuziek (o.a. Tango, Klezmer) ensembles gespeeld. Brechtje zingt al jaren jazz en wereldmuziek. Sinds eind 2010 zingt ze ook Tango.  Speciale workshops en masterclasses bij  o.a. Guillermo Rozenthuler zorgen ervoor dat zij ook de Tango zich eigen heeft gemaakt.

Op onze Facebookpagina staan foto’s en nieuws: TangoArte
Inmiddels hebben we al zo’n 1,5 uur aan tangomuziek, kijk bij Blogposts naar Repertoire.
Als je wilt weten waar en wanneer we optreden kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief,  stuur een e-mail naar TangoArteNL@gmail.com met als titel nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

TangoArte optredens
Er zijn geen evenementen om weer te geven.
Contact
Zoek je een act voor een evenement of heb je een andere vraag, e-mail dan naar brechtje.verboven@gmail.com